+ Napisz wiadomość
42964 odsłon wideo
Dołączył(a): 2018-01-01
Z pasty tahini można przygotować wiele smacznych potraw i dodatków. Dip z tahini świetnie nada się do warzyw, ryb czy drobiu.01:191080p 1110 01:19Dip z pasty tahini - SauteSzkołaGotowania 1080p

Dodał: grehoo

Wyśmienity dżem z pomidorów. Doskonale pasuje do kanapek, placków, naleśników, świeżej i pachnącej chałki.01:361080p 1025 01:36Dżem z pomidorów - SauteSzkołaGotowania 1080p

Dodał: grehoo

Jajka marynowane nadają się do kanapek, sałatek. Można je podać z majonezem, chrzanem, keczupem, sosem tatarskim. Są ostrzejsze w smaku. Do zalewy octowej można dodać buraki lub krem balsamiczny, wtedy jajka zabarwią się na czerwono lub brązowo.01:031080p 418 01:03Jajka marynowane 1080p

Dodał: grehoo

Propozycja na inną formę podania słodkich ziemniaków. Z wierzchu chrupiące, w środku aksamitne.02:561080p 2014 02:56Jak zrobić bataty confit - SauteSzkołaGotowania 1080p

Dodał: grehoo

Domowy majonez wykonany w niespełna dwie minuty. Nie zawiera konserwantów, ani innych ulepszaczy smaku.00:561080p 2280 00:56Jak zrobić domowy majonez - SauteSzkołaGotowania 1080p

Dodał: grehoo

Solone migdały to świetna przekąska do piwa albo wina. Łatwe w przygotowaniu domowe tapas.01:231080p 2036 01:23Jak zrobić migdały solone - SauteSzkołaGotowania 1080p

Dodał: grehoo

Podpłomyki, to najstarsza forma chleba. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko mąki, wody i soli. Dzisiaj podaję przepis na podpłomyki w czterech smakach: klasycznym, curry, szpinakowym i buraczanym.01:101080p 320 01:10Jak zrobić podpłomyki 1080p

Dodał: grehoo

Ta kapusta doskonale sprawdzi się jako farsz do świątecznych pierogów, łazanek czy pasztecików.02:121080p 1057 02:12Kapusta z grzybami - SauteSzkołaGotowania 1080p

Dodał: grehoo

Olej o pięknej zielonej barwie i aromacie bazylii  często wykorzystywany jest w eleganckich restauracjach, a wcale nie jest taki trudny w przygotowaniu.01:521080p 1178 01:52Oliwa bazyliowa - SauteSzkołaGotowania 1080p

Dodał: grehoo

Nie słusznie zapomniany sos beszamelowy. Pasuje do ryb, warzyw, delikatnych mięs. Ale w dobie ciągłego odchudzania i bycia fit wręcz trujący. Uwaga zawiera gluten i laktozę. Smacznego....01:561080p 1164 01:56Warzywa pod beszamelem - SauteSzkołaGotowania 1080p

Dodał: grehoo