+ Napisz wiadomość
24365 odsłon wideo
Dołączył(a): 2020-01-29
 Chcesz więcej filmów od Sylwii na YouTube?  Kliknij od ręki w Subskrybuj + Potwierdź Dzwonkiem!
Składniki:
na ciasto biszkoptowe
- 4 jajka
- 3 łyżki gorącej wody
- 8 łyżek cukru
-10 łyżek mąki pszennej
- łyżek mąki ziemniaczanej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia

na krem:
- 1/2 litra śmietanki 30 lub 36 %
- 2 śmietanfixy(opcjonalnie)
- ok.3 łyżki cukru pudru
- 300/400 gramów owoców jagodowych lub innych 

Wykonanie:
Miksujemy jajka z cukrem, dodajemy gorącą wodę, dalej miksujemy, dodajemy mąki i proszek, miksujemy już krótko. Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną KONIECZNIE papierem do pieczenia. Pieczemy 1 170/180 stopni, góra/dół około 12/15 minut.
Miksujemy śmietankę ze śmietanfixem i pudrem, dodajemy owoce i mieszamy łyżką, trochę owoców i śmietany zostawiamy do dekoracji.
Zawijamy roladę z kremem według instrukcji, dekorujemy i gotowe!

Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl/ebook
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#Milma #gotowanie #kuchnia10:111080p 67 10:11Rolada z owocami i bitą śmietaną! 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

 Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl/ebook

W dzisiejszym krótkim spotkaniu na żywo rozwiązuję konkurs z okazji 50 000 subskrypcji na moim kanale oraz odpowiadam na Wasze pytania zadane pod ostatnimi postami.

Prosimy o kontakt zwycięzców konkursu.
Mailowo: sylwiamilma@gmail.com


Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL



#Milma #live #konkurs13:30720p 69 13:30Rozwiązanie konkursu - na żywo 720p

Dodał: SylwiaMachnik

To już ostatni film przed krótką przerwą!
Smacznego i wesołych świąt!



Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl/ebook
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#święta #schab #sylwester08:151080p 42 08:15Schab w śmietanie - na sylwestrową noc! 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#Milma #gotowanie #kuchnia06:51720p 68 06:51Serniczek z Drezna 720p

Dodał: SylwiaMachnik

Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl/ebook

Składniki sernika z mango, tortownica 26 cm:
Spód:
szklanka mąki(niepełna)
75 gramów masła
6 łyżek cukru
3 łyżki kakao

Masa serowa:
kilo sera wiaderkowego lub mielonego
4 jaja
3 łyżki mąki ziemniaczanej
200 ml śmietany kwaśnej 
ok.600 gramów pulpy mango z puszki(najlepiej fioletowa puszka z L.)
270 ml słodzonego mleka skondensowanego

Polewa czyli klajdra:
2 łyżki pulpy mango
4 łyżki cukru pudru
ok.400 ml śmietany kwaśnej

Wykonanie:
Spód, masło rozpuszczamy i mieszamy z pozostałymi składnikami. Wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, schładzamy w lodówce, a nastepnie podpiekamy 10 minut w 200 stopniach.
Masa serowa, twaróg miksujemy z jajkami, następnie kolejno dodajemy mąkę, śmietanę, mleko skondensowane, a na końcu pulpe mango. Wlewamy na podpieczony spód i pieczemy ok.60-70 minut w 160 stopniach gora/dół. Chłodzimy w uchylonym piekarniku.
Polewa, mieszamy śmietanę z pudrem i wylewamy na wystudzony ser, z pulpy robimy fantazyjny wzorek.
Sernik chłodzimy w lodówce kilka godzin.









Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#Milma #sernik #wielkanoc14:151080p 73 14:15Sernik mango - sprawdź ten przepis! 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#Milma #gotowanie #kuchnia08:19720p 83 08:19Syrop z pędöw sosny 720p

Dodał: SylwiaMachnik

Ugotujemy dzisiaj zupę, koło której fani tradycyjnych gołąbków nie przejdą obojętnie.

 Chcesz więcej filmów od Sylwii na YouTube?  Kliknij od ręki w Subskrybuj + Potwierdź Dzwonkiem!

Składniki na zupę gołąbkową:
-ok. 1/2 mięsa mielonego wieprzowego, drobiowego lub mieszanego
-ok. 1/2 główki zwykłej kapusty
-1-2 cebule
-1-2 marchewki
- ok.3/4 szklanki białego ryżu ok.150-200 gramów(suchego)
-kawałek selera
-niewielka pietruszka
-przecier pomidorowy lub passata ok.1/2 puszki
-przyprawy: sól, pieprz, wędzona lub zwykła papryka, czosnek(ok.4 ząbki)
-opcjonalnie natka pietruszki
-olej do smażenia

Wykonanie:
-warzywa kroimy w kostkę lub ścieramy, kapustę szatkujemy
-w garnku podsmażamy mięso, następnie cebulę i marchewkę pokrojone w kostkę, wstępnie doprawiam
-dodajemy resztę warzyw oprócz kapusty
-do podduszonych warzyw dodajemy kapustę i dalej krótko dusimy
-dosypujemy ryż, dolewamy wodę żeby dobrze przykryła warzywa
-gotujemy na średnim ogniu ok.15-20 minut
-dodajemy przecier lub passatę
-doprawiamy jeszcze raz :), chwilę gotujemy
Zupa gotowa!!! Można sypnąc zielonym :)



Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com



#Milma #gotowanie #zupa15:301080p 113 15:30Uwielbiasz GOŁĄBKI? Pokochasz tę zupę! 1080p

Dodał: SylwiaMachnik