+ Napisz wiadomość
95447 odsłon wideo
Dołączył(a): 2018-05-30
03:301080p 111 03:30Bukłak na wodę z prezerwatywy 1080p

Dodał: instruktor-sadzik

Zastanawiałeś się jak można modyfikować nóż lub pochwę żeby urozmaicić EDC, w opisanym firmie możesz zobaczyć jedną z metod przenoszenie parakordua. 

Jednak żeby skutecznie przenosić w ten sposób sznurek należy bardzo dokładnie zaciskać go a następnie przypalic końcówki, wtedy nie będzie odpadał.

Dodatkowo można przykleić na taśmie igłę z odrobiną nici oraz żyłkę z chaczykami i scisnąć całość jak wyżej. Wtedy uzyskamy edc w formie noża. 


Materiał kręcony: Honor 20 lite 
Miejsce: Bielsko-Biała Wapiennica 

#bushcraft #tip #survival05:271080p 70 05:27Bushcraftowa modyfikacja noża 1080p

Dodał: instruktor-sadzik

Film bardziej pokazowy - ukazuje ciekawe zjawisko oraz pochodnie z bawełny i wosku



Materiał kręcony : Honor 20 lite
Miejsce : Kryniczna

#survival #trip #bushcraft01:591080p 36 01:59Bushcraftowa pochodnia 1080p

Dodał: instruktor-sadzik

16:00720p 160 16:00Gotowanie cz2 720p

Dodał: instruktor-sadzik

W sytuacji skrajnej na krótką metę może nas uratować kora drzewa poniżej część drzew które można spożyć :

-Olcha, olsza  jadalne części to: wewnętrzna kora, gałązki, sok, pyłek, młode listki i bazie. Smak: gorzki, ale młode listki i kora wewnętrzna (miękisz kory) są słodkie.
-Topola osikowa  jadalne części to: wewnętrzna, gałązki, sok, młode liście i bazie. Smak: Gorzki, ale młode liście i wewnętrzna część kory (miazga) są słodkie.
-Brzoza  jadalne części to: kora wewnętrzna, gałązki, sok, młode listki i bazie. Smak: Gorzki, ale młode listki i kora wewnętrzna (miazga) są słodkie.
-Klon  części jadalne to: wewnętrzna kora, gałązki, sok, młode liście i nasiona. Smak: od gorzkiego do słodkiego.
-Cedrzyniec części jadalne to: kora wewnętrzna, sok, gałązki, bazie, jasnozielone końcówki, igły, szyszki, pyłek i orzechy. Smak: lekko cytrynowy, kora wewnętrzna (miazga) jest słodka.
-Sosna  części jadalne to: kora wewnętrzna, sok, gałązki, bazie, młode pędy, igły, szyszki, pyłek i orzechy. Smak: lekko cytrynowy, ale kora wewnętrzna (miazga) jest słodka.04:531080p 126 04:53Kora też kaloria 1080p

Dodał: instruktor-sadzik

04:441080p 93 04:44Krzesiowo kontra mokra kora brzozy 1080p

Dodał: instruktor-sadzik

07:35 180 07:35Przestroga o zdrowiu

Dodał: instruktor-sadzik