Komentarze z FB

Dodaj komentarz

Komentarze zawierające linki, zdjęcia lub spam mogą być automatycznie kasowane.
avatar
anonim15 (*.*.120.15) 2015-03-08 20:41:11 +13
szabla polska była tak samo ostra, do tego była ostrzona z dwóch stron... nie ma lepszej braoni od polskiej szabli :) i co się brandzlujecie japońskimi sratanami Odpowiedz
avatar
anonim48 (*.*.109.48) 2015-03-08 21:38:38 +7
@anonim: taa, nawet czołgi na pół cięła Odpowiedz
avatar
anonim117 (*.*.205.117) 2015-03-08 22:34:13 +5
@anonim: Zdecydowanie Polska szabla jest najlepsza. W dodatku styl walki taką szablą jest najlepszy. Nieoficjalnie miał miejsce pojedynek. Polski mistrz władania szablą i Japoński mistrz od katany. Wygrał Polak. Jako, że pojedynek odbywał się nie oficjalnie, to nie jest to udokumentowane. Odpowiedz
avatar
anonim189 (*.*.78.189) 2015-03-09 11:44:12 +1
@anonim: anonim(*.*.205.117) są podobno jakieś zdjęcia zrobione przez UFO które tamtędy przelatywało :) Odpowiedz
avatar
anonim236 (*.*.224.236) 2015-03-09 14:28:14 +1
@anonim: Nie ma czegoś takiego jak najlepszy styl walki. Kwestia umiejętności i posiadanej broni.
Z tego co mi wiadomo katana nie była przeznaczona do długotrwałego pojedynku, metoda wykonania powodowała, że zbyt łatwo się szczerbiła i faktycznie w konfrontacji z polską szablą bardzo szybko uległaby zniszczeniu. I styl walki samuraja był do tego dostosowany - bardzo oszczędny 1-2 celne ciosy i pozamiatane. Na terenach polskich szable a wcześniej miecze musiały być twarde i przystosowane do długotrwałego cięcia i rąbania, rycerstwo, zbroje, kolczugi... w Japonii o tym nie słyszano. Odpowiedz
avatar
anonim236 (*.*.224.236) 2015-03-09 14:31:05 +1
@anonim: Inna sprawa, że samuraj pociąłby na plasterki przeciętnego szlachcica zanim ten by dobył swej szabli ;) Gdyby jednak trafił na Wołodyjowskiego lub innego rębajłę dostatecznie szybkiego to z dużym prawdopodobieństwem szlachcić uciąłby mu łeb zaraz po tym jak jego katana po kilku uderzeniach zamieniła się w zwykły pręt Odpowiedz
avatar
anonim24 (*.*.139.24) 2015-03-09 20:52:15 0
@anonim: Rycerze chujowego stołu. Odpowiedz
avatar
anonim144 (*.*.47.144) 2015-03-09 00:13:57 +4
To nie jest katana... Być może O-dachi Odpowiedz
avatar
anonim169 (*.*.32.169) 2015-03-09 08:32:54 +3
@anonim: Też się zgadzam z tym że to nie katana... za długa rękojeść Odpowiedz
avatar
anonim46 (*.*.104.46) 2015-03-08 19:33:42 +3
Katana nie jest od cięcia, a do pchnięć Odpowiedz
avatar
anonim136 (*.*.187.136) 2015-03-08 19:47:12 +10
@anonim: Powiedz to tym świniom. Odpowiedz
avatar
anonim244 (*.*.5.244) 2015-03-08 20:14:45 +5
@anonim: głupiś. Akurat jest odwrotnie Odpowiedz
avatar
anonim117 (*.*.205.117) 2015-03-08 22:36:41 +6
@anonim: Od pchnięć to jest szpada albo rapier. Katana jest od cięcia. Tak w ogóle to ostry miecz europejski, szabla i wiele innych mieczy zrobi dokładnie to samo. Odpowiedz
avatar
anonim120 (*.*.152.120) 2015-03-08 23:56:24 0
@anonim: Z tą różnicą że najlepsze katany robi się nawet rok. Są z dwóch stopów żelaza i składa się z ok 50 warstw. Na Discovery kilka lat temu robili testy Katany i miecza europejskiego i ten drugi chociaż ostry i dobry nie miał żadnych szans z kataną. Odpowiedz
avatar
anonim159 (*.*.137.159) 2015-03-10 21:00:37 0
@anonim: Twoja dupa jest do pchnięć. Odpowiedz
avatar
anonim174 (*.*.178.174) 2015-03-08 23:25:43 +2
i tak patrzyta jak szpaki nie zdajac sobie sprawy że dla propagandy i rozgłosu po czemus potrzebnego takie gowna wam wciskają. Pewnie się jeszcze tym ogolił tłuścioch i w perwersji Greja wystapił Odpowiedz
DOOMSDAY 2015-03-08 22:59:24 +1
Połowa sukcesu to ostrość ostrza a reszta to sposób uderzenia.
A typ jest specjalistą od testowania broni białych ma pełno tego typu filmów na YT więc to że on przeciął 4 szt. wieprzowiny to nie znaczy że jak pierwsza lepsza osoba podejdzie to też tak zrobi. Odpowiedz

Pamiętaj!

heheszki,kasownik,MPK
Dodaj komentarz (7)
dodaj do ulubionych
Dodałeś do ulubionych!

Co z barkiem Kamila Glika

Barek,Bark,Kamil Glik
Dodaj komentarz (9)
dodaj do ulubionych
Dodałeś do ulubionych!
Następna strona >

Logowanie