Ogórki małosolne gotowe w godzinę.

Dzisiaj pokaże Wam świetny sposób na szybkie ogórki małosolne na sucho, które będą fantastycznie smakować juz po godzinie. Jeśli tak jak ja lubicie ogórki małosolne, a nie chcecie na nie czekać, ten przepis może być dla Was świetnym rozwiązaniem.

Składniki:

  • 500 g ogórków gruntowych
  • gałązki kopru
  • liść chrzanu
  • kilka gałązek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mala czerwona papryczka chilli
  • kawałek korzenia chrzanu
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 lyzka soli kamiennej zmielonej
Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku

Wykonanie:

Ogórki umyć i namoczyć w zimnej wodzie na 2 – 3 godziny.

Następnie odciąć z nich końcówki i każdy ogórek przekroić na pol.

Papryczkę chilli pokroić w plasterki. Zioła i czosnek lekko zmiażdżyć i pokroić na mniejsze kawałki.

Ogórki wraz z przygotowanymi przyprawami przelozyc do zamykanego woreczka spożywczego i doprawić sola oraz rozgniecionymi ziarnami ziela angielskiego.

Woreczek zamknąć i potrząsając równomiernie rozprowadzić przyprawy po ogórkach. Odstawić na 1 godzine.

Smacznego!


Komentarze

Leave a Reply

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij