Kiszone kotlety schabowe

Takiego schabowego jeszcze nie jedliście, wystarczy woda z ogórków i mięsko rozpływa się w ustach.

>90min
4

Lista Składników

  • 800g schabu
  • 100g słoniny plus 100g boczku
  • drobno pokrojone.
  • 1/2l wody z ogórków kiszonych

Przepis krok po kroku

  • 1. schab kroimy na 200g porcje.
  • 2. Lekko rozbijamy wkładamy do naczynia zalewamy wodą z ogórków i wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin.
  • 3. Słoninę i boczek smażymy aż wytopi się tłuszcz i powstaną skwarki, zdejmujemy je , a na pozostałym smalcu smażymy kotlety po 2-3 minuty z każdej strony.
  • I gotowe!

Akcesoria kuchenne Zobacz więcej

Blender próżniowy kielichowy Kohersen – recenzja

Recenzja blendera próżniowego kielichowego Kohersen VB1500 o mocy 600 W o pojemności 1 l w kolorze antracytowym Uwielbiam koktajle i smoothie, ale nie zawsze mam […]

Tortownica 28 cm (DE BUYER) – recenzja

Recenzja tortownicy non-stick o średnicy 28 cm marki De Buyer Uwielbiam piec ciasta, a tartaletki i quiche to moje ulubione desery. Dlatego z przyjemnością wypróbowałam […]

MULTICOOKER CROCKPOT 5.6L – recenzja

Recenzja multicookera Crock-Pot CSC024X 5,6 l 5w1 Uwielbiam gotować, ale nie zawsze mam czas na długie przesiadywanie w kuchni. Dlatego z przyjemnością wypróbowałam multicooker Crock-Pot […]

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *