+ Napisz wiadomość
2086484 odsłon wideo
Dołączył(a): 2016-04-18
Najlepsze filmy
Najczęściej oglądane filmy na kanale Crazy Chef Cooking
Specjalnie skomponowana - z nutką grozy.
Podczas kręcenia podkreśla najważniejsze fragmenty odcinka.
Wpada w ucho - zanućmy wspólnie!00:501080p 52536 00:50Muzyka do programu Crazy Chef Cooking 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

Zaczynamy zabawę z nowym programem kulinarnym
pt; "Crazy Chef Cooking"
Śledźcie nas!00:101080p 49308 00:10Logo Crazy Chef Cooking 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

Dziś nadszedł dzień prezentacji!
Dzielimy się z Państwem naszym najnowszym projektem.
Mamy nadzieję, że format będzie wielkim zaskoczeniem, a Dariusz Kuźniak poszerzy grono pasjonatów swojej kuchni i talentu.
JUŻ W NAJBLIŻSZĄ SOBOTĘ 22.08.2015 BĄDZ z nami przy emisji pierwszego pełnometrażowego odcinka, który zapoczątkuje autorski sezon pt: "Crazy Chef Cooking"
Aby być na bieżąco - śledź nas na fanpage'u: https://www.facebook.com/pages/Darek-Ku%C5%BAniak/544640288965075 ORAZ WWW: darekkuzniak.com.pl00:531080p 43610 00:53Czołówka programu Crazy Chef Cooking 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

Nowo dodane filmy
 4 kromki pieczywa tostowego maślanego Wypiekarnia i Ciachownia
 300 ml śmietanki 18% UHT Mleczna Polana
 1 łyżka masła ekstra Mleczna Polana
 4 żółtka z jaj M Marysia
 2 łyżki cukru
 100 g malin
 2 brzoskwinie połówki (z puszki) Zaczarowany Ogród
 2 łyżki płatków migdałowych Bacalis

W dużej misce wymieszaj żółtka z cukrem. Dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Pieczywo tostowe pokrój po przekątnej tak, aby otrzymać trójkąty.
Naczynka do zapiekania wysmaruj masłem i ułóż w nich pieczywo tostowe. Brzoskwinie pokrój na mniejsze cząstki i ułóż na pieczywie razem z malinami.
Pieczywo i owoce zalej przygotowaną wcześniej masą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC  i piecz ok. 15 minut. Gotowe puddingi posyp płatkami migdałów i cukrem pudrem.04:331080p 916 04:33S02E116 Pudding z pieczywa tostowego 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

 150 g boczku wędzonego Rzeźnik Szymon
 200 g makaronu świderek Marysia
 500 g kiszonej kapusty Zaczarowany Ogród
 1 cebula
 ½ pęczka koperku
 2 łyżki oleju rzepakowego Marysia
 4 liście laurowe Na Szlaku Smaku
 8 ziarenek ziela angielskiego Na Szlaku Smaku
 pieprz czarny Na Szlaku Smaku, do smaku
 sól, do smaku

Kapustę kiszoną przełóż do garnka, zalej wodą tak, aby przykrywała kapustę. Następnie dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj na małym ogniu przez ok. 20 minut.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przelej zimną wodą.
Boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i przez 2-3 minuty przesmaż na nim boczek. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż razem kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodaj ugotowaną i odciśniętą kapustę i smaż kolejne 5 minut. 
Na koniec dodaj posiekany koperek i makaron. Całość zamieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.06:511080p 987 06:51S02E115 Świderki z kapustą i boczkiem 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

 150 g boczku wędzonego Rzeźnik Szymon
 1 główka młodej kapusty
 4 młode ziemniaki
 3 marchewki
 1 cebula
 4 gałązki natki pietruszki
 1,5 l bulionu warzywnego
 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
 3 liście laurowe Na Szlaku Smaku
 8 ziarenek ziela  angielskiego Na Szlaku Smaku 
 pieprz czarny Na Szlaku Smaku, do smaku
 sól, do smaku

Kapustę obierz z wierzchnich liści, przekrój na ćwiartki, wykrój głąb i pokrój w grubą kostkę. Ziemniaki i marchew obierz i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i przez 1-2 minuty przesmaż na niej boczek. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż razem przez 2 minuty. Po tym czasie dodaj marchew i ziemniaki. Zamieszaj i zalej bulionem. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadź zupę do wrzenia i dodaj do niej kapustę. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z siekaną natką pietruszki.06:341080p 914 06:34S02E114 Parzucha z młodej kapusty 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

• 0,5 l kefiru lub zsiadłego mleka Mleczna Polana
• 1 łyżka masła ekstra Mleczna Polana
• 4 jajka M Marysia
• 2 pęczki botwinki
• 3 ogórki gruntowe
• 4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
• 1 pęczek koperku
• 1 pęczek szczypiorku
• 300 ml bulionu warzywnego
• 1 łyżka octu Na Szlaku Smaku
• pieprz czarny mielony Na Szlaku Smaku, do smaku
• sól, do smaku

Botwinkę wypłucz, posiekaj drobno liście i łodygi. Buraczki obierz i posiekaj w drobną kostkę. Masło rozpuść w garnku, wrzuć na nie buraczki i smaż przez 2-3 minuty. Do podsmażonych buraczków dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bulion. Gotuj na małym ogniu przez 6-7 minut. Po tym czasie dodaj posiekane łodygi i gotuj jeszcze przez 1 minutę. Na koniec dodaj posiekane liście botwinki i ocet. Zamieszaj dokładnie i odstaw wywar do przestudzenia.
Ogórki obierz ze skórki i posiekaj w drobną kostkę. Szczypiorek i koperek drobno posiekaj. Do wystudzonego wywaru dodaj posiekanego ogórka, szczypiorek i koperek. Następnie wlej kefir, dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Chłodnik podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.08:491080p 986 08:49S02E102 Chłodnik litewski 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

Mielony na patyku

Czas przygotowania – ok. 25  minut

Produkty


600 G MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO
200 G RYŻU DŁUGOZIARNISTEGO MARYSIA
1 SŁOIK SELERA CIĘTEGO ZACZAROWANY OGRÓD
1 CEBULA
4 ZĄBKI CZOSNKU ZACZAROWANY OGRÓD
½ PAPRYCZKI CHILI
½ PĘCZKA NATKI PIETRUSZKI
½ PĘCZKA KOLENDRY
2 ŁYŻKI OLEJU RZEPAKOWEGO MARYSIA
½ ŁYŻECZKI MIELONEGO KMINKU
1 ŁYŻECZKA PAPRYKI SŁODKIEJ NA SZLAKU SMAKU
SÓL, PIEPRZ, DO SMAKU






Poziom trudności – łatwy

Sposób wykonania

Cebulę obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do blendera. Do cebuli dodaj natkę pietruszki, świeżą kolendrę, obrany czosnek i krótko zmiksuj. Zmiksowaną cebulę i zioła przełóż do mięsa. Dopraw mięso solą, pieprzem, kminkiem i słodką papryką. Za pomocą dłoni wyrób mięso na gładką masę. 
Mięso podziel na 8 równych porcji, uformuj w kształt wałka i nabij na patyczki do szaszłyków. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim mięso po 3 minuty z każdej strony. 
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. 
Mielone podawaj z ryżem i sałatką z selera.



Ilość porcji: 407:041080p 882 07:04S02E107 Mielony na patyku 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

• 2 opakowania sera brie Mleczna Polana
• 1 papryka zielona
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 1 bakłażan
• 1 cebula
• 1 cukinia
• 1 marchewka
• 6 pieczarek Zaczarowany Ogród
• 200 ml oliwy z oliwek Philosophie
• 1 łyżka ziół prowansalskich Na Szlaku Smaku
• pieprz mielony Na Szlaku Smaku, do smaku
• sól, do smaku

Marchewkę obierz ze skórki i pokrój w talarki, następnie obgotuj je w osolonym wrzątku al dente. Bakłażana pokrój w plastry i posól. Cukinię pokrój w plastry i przełóż do miski. Paprykę przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na duże kawałki. Pieczarki opłucz i pokrój na ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój na grube plasterki. Rozgrzej patelnię grillową. 100 ml oliwy przelej do naczynia. Warzywa maczaj oliwie i układaj na patelni. Smaż około 3 minut do uzyskania złotego koloru i przekręć na drugą stronę. Smaż kolejne 3 minuty. Do dużej miski wlej 100 ml oliwy, wsyp zioła prowansalskie i dokładnie wymieszaj. Usmażone warzywa przełóż do miski z oliwą i ziołami, przykryj folią spożywczą i odstaw na 5 minut. Ciepłe warzywa przełóż na talerz. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na ciepłych warzywach połóż ser brie.08:211080p 967 08:21S02E99 Warzywa z serem brie 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

• 4 jajka M Marysia
• 250 g mascarpone
• 220 g cukru
• 5 łyżek cukru pudru
• 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Marysia
• 1 łyżeczka octu Na Szlaku Smaku
• 300 g drobnych owoców
• 1 arkusz papieru do pieczenia Marysia

Jajka rozbij, dokładnie oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania dodaj partiami cukier. Na koniec dodaj ocet i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie zmiksuj.
Na papierze do pieczenia odrysuj koło, a następnie odwróć papier i wyłóż nim blaszkę.
Ubitą pianę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i ładnie uformuj. Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 100oC i susz przez 2,5 godziny. Gotową bezę wystudź.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puch. Następnie dodaj serek mascarpone i dokładnie zmiksuj. Gotowy krem nałóż równomiernie na wierzch bezy. Deser udekoruj świeżymi owocami.06:131080p 1076 06:13S02E104 Beza z mascarpone i owocami 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

• 1 l jogurtu naturalnego Mleczna Polana
• 4 ogórki gruntowe
• 1 melon
• 5 gałązek świeżej mięty
• 4 łyżki migdałów w płatkach Bacalis
• 1 łyżka cukru
• pieprz ziarnisty Na Szlaku Smaku, do smaku
• sól, do smaku

Ogórki obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Melona obierz ze skórki, usuń pestki, a miąższ pokrój w małe kawałki. Pokrojonego melona przełóż do miski z ogórkami.
Za pomocą blendera zmiksuj melona i ogórki na gładką masę. Do zmiksowanej masy dodaj jogurt naturalny. Dopraw chłodnik cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Chłodnik podawaj z prażonymi płatkami migdałów i świeżą miętą.07:021080p 1175 07:02S02E98 Chłodnik z ogórka i melona 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

• 1 arbuz
• 250 g truskawek
• 5 gałązek świeżej mięty
• 100 ml wody niegazowanej Aqua Rosa
• 1 łyżka miodu wielokwiatowego Zaczarowany Ogród

Zetnij wierzch arbuza. Za pomocą blendera zmiksuj miąższ wewnątrz arbuza. Zawartość przecedź przez sitko, aby usunąć pestki.
Truskawki opłucz, usuń szypułki i przełóż do miski. Do truskawek dodaj miód, wodę niegazowaną i zmiksuj blenderem na gładką masę. Zmiksowane truskawki przelej do naczynia ze zmiksowanym arbuzem i dokładnie wymieszaj. Lemoniadę podawaj ze świeżą miętą.04:291080p 910 04:29S02E100 Lemoniada z arbuza i truskawek 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

• 8 skrzydełek z kurczaka
• 3 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
• 1 słoik dyni marynowanej Zaczarowany Ogród
• 3 łyżki miodu wielokwiatowego Zaczarowany Ogród
• 50 ml oleju rzepakowego Marysia
• 1 łyżeczka majeranku Na Szlaku Smaku
• 1 łyżka papryki słodkiej Na Szlaku Smaku
• 1 łyżeczka pieprzu cayenne
• 3 łyżki ziaren sezamu
• sól, do smaku

Skrzydełka opłucz, odetnij im lotki i przekrój na pół. Następnie natnij mięso przy kostkach i ściągnij mięso w dół. Usuń najcieńszą z kostek. W misce wymieszaj olej, miód, majeranek, paprykę słodką, pieprz cayenne i sól, a na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Tak przygotowaną marynatą zalej skrzydełka. Za pomocą dłoni wmasuj marynatę w skrzydełka. Odstaw skrzydełka na 30 minut.
Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem. Skrzydełka układaj na blaszce kostkami do góry. Blaszkę zawiń szczelnie folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 35 minut w 120oC. 
Po tym czasie zwiększ temperaturę do 180oC, posyp skrzydełka sezamem i zapiekaj przez 5 minut. Skrzydełka podawaj z marynowaną dynią.06:401080p 798 06:40S01E101 Skrzydełka z pieca na ostro 1080p

Dodał: CrazyChefCooking

Nowo dodane filmy i seriale CDA Premium